GridVis 

GridVis

Software-ul GridVis-Basic este parte a pachetului standard livrat cu analizatorul de putere UMG 604 sau instrumentul de măsurare universal UMG 103.

Acest software poate fi folosit pentru a prezenta valorile măsurate ca valori actuale în timp real si un grafic de prezentare a valorilor citite de la memoria valorilor măsurate.

Privirea de ansamblu asupra topologiei garanteaza o scurtă descriere a întregii rețele de electricitate. Software-ul GridVis servește de asemenea scopului de a parametriza instrumentele de masură. În plus, crearea de programe specifice utilizatorului este posibilă folosind limbajul de programare creat de noi, Jasic®, sau perifericele de programare cu grafice prietenoase.

Software-ul pentru vizualizarea rețelei

Programarea GridVis și software-ul de vizualizare a rețelei, care este parte a pachetului standard de livrare a UMG 604 și UMG 103, permite o parametrizare simplă și completă a analizatoarelor de putere a UMG 604 și UMG 103. Vizualizarea specifică clientului a aprovizionarii cu energie este posibilă cu vederea topologiei. Instrumentul de masură individual poate fi de asemenea operat online folosind mouse-ul. Datele măsurate pot fi stocate direct pe PC folosind prezentarea online. În plus, GridVis oferă oportunități convenabile pentru prezentarea și analiza datelor mai vechi din baza de date.

Bufferul circular automat de sarcină joasă și managementul datelor integrate au în particular un efect pozitiv în proiectele medii și mari deoarece datele pot fi stocate în diferite formate de baze de date. În plus față de UMG 604 și UMG 103, instrumentele UMG 507, UMG 96S sunt de asemenea integrate cu succes în software. Programele utilizatorilor pot fi dezvoltate ușor pentru UMG 604 cu limbajul de programare grafic.


Aplicatii

Software-ul GridVis are o multime de aplicații:

  • Dezvolarea sistemelor extinse de management al energiei;
  • Vizualizarea aprovizionării cu energie cu ajutorul vizualizării topologiei;
  • Documentare calității puterii pentru definirea ușoară a perioadei de timp;
  • Analiza cauzelor avariilor;
  • Centrul de management al costului ex. calcul simplu și precis al costului electricității;
  • Stabiliarea aprovizionării cu energie cu ajutorul funcției de alarmă când valoarea limită este depășita ex. suprarensiune sau întreruperi de scurtă durată;
  • Îmbunătățirea calității puterii ex. analiza armonică pentru detecția avariilor;
  • Încărcarea profilelor de analiză ex. prognoza consumului pentru negocierea contractelor de electricitate.

Programarea și configurarea

Analizatorele de putere UMG 604 sunt complet parametrizate cu ajutorul software-ului GridVis. Instrumentelor de măsurare le pot fi atribuite orice nume și valorile CT si PT pot fi setate. Valorile declanșatoare pentru măsurarea unor evenimente si fenomene tranzitorii, la fel ca și măsurarea valorilor care sunt pe cale să fie stocate și intervalele de stocare sunt determinate. Valorile limită pentru funcția de monitorizare a ieșirilor digitale sunt programate folosind comparatorul sau valoarea pulsului pentru intrările sau ieșirile digitale este stabilită. Senzorul de temperatură exterioară poate fi selectat. Timpul server-ului pentru timpul de sincronizare este de asemenea determinat. Dacă este necesar un update al instrumentului de masură, acesta poate fi efectuat cu succes în modul de programare fără a fi nevoie de dezmembrarea sistemului sau de întoarcerea la Janitza. Cele mai recente update-uri pentru software și firmware-ul instrumentelor sunt disponibile pentru descarcare la pagina Downloads » Software.

Optiuni de programare nelimitate

Limbajul de programare Jasic® deschide multe noi oportunități deoarece nu mai sunteți legati doar de funcțiile integrate fixe din instrument. Puteti extinde capabilitatea instrumentului și să adaugați noi functii. Pana la șapte programe definite usor de utilizator pot rula in acelasi timp.

Optiunea de programare grafică pentru programele utilizatorilor este un aspect cu totul nou în domeniul analizatoarelor de putere digitale. Acestea pot fi folosite pentru a crea programe specifice utilizatorilor cum ar fi programe gratuite pentru intrări și ieșiri pentru probleme raportate când este atinsă o valoare limită. În plus față de programarea grafică prietenoasă, utilizatorul este liber să programeze direct în limbajul cod sursă.

Date online

Toate valorile măsurate sunt disponibile în versiune de măsurare online ca o linie grafică sau ca un grafic tip bară. Graficele de tip linie sunt updatate automat și datele mai vechi sunt șterse după o vreme. Două scale pentru măsurarea datelor pot fi create în două unități. Orice numar al datelor măsurate din fiecare unitate, incluzând de la cateva instrumente de măsură, pot fi observate in acelasi grafic. Culorile din grafic pot fi schimbate după cum se dorește.

Vizualizarea topologiei

Vizualizare unui dispozitiv poate fi realizată pentru fiecare UMG 604 gasit în rețea. Nu este posibil doar observarea afișajului actual dar și controlul complet al unității cu ajutorul telecomenzii ca și cum ai fi în teren. În plus, orice document tip jpg poate fi atribuit ex. desenarea clădirilor sau a sistemelor de distribuție. Toate datele măsurate pentru dispozitivul UMG pot fi prezentate simultan online.

Evenimentele si tranzitorii browser-ului

Perioadele de timp definite pot fi verificate în ceea ce privește fenomenele tranzitorii și evenimentele folosind cele două funcții ale browser-ului pentru evenimente și tranzitorii. Aceste funcții (comparații ilustrate: tranzitorii browser-ului) sunt foarte imporanți pentru analiza erorilor.

Stocarea datelor

UMG 604 contine un spatiu de memorie de 128MB. Datele masurate pot fi stocate într-o baza de date SQL când memoria datelor este descarcată. Formatele Derby, SQL și MySQL sunt disponibile pentru salvarea datelor. Este recomandată stocarea în baze de date MySQL sau în serverul de baze de date MicrosoftSQL deoarece sunt mai rapide decât bazele de date din Derby. Acest lucru are un efect particular pozitiv asupra proiectelor mai mari. MySQL poate fi descarcat gratuit de pe www.MySQL.org.

Stocarea datelor

Datele care sunt stocate în baza de date pot fi prezentate ca un grafic linie, grafic de tip bară sau histogramă în software-ul GridVis. Datele sunt stocate în baza de date conform parametrilor, an, luna și zi. Datele pot, în plus, pot fi selectate în consecință. Perioade de timp de interes în particular pot fi mărite cu caracteristica zoom (mărire). Graficele pot veni cu titluri și comentarii și pot fi printate. Afisajul fenomenelor tranzitorii si evenimentelor este prezenta aici in browser-ul de tranzitorii si evenimente. Browser-ul marcat poate fi folosit pentru a examina daca lipsesc din datele măsurate la anumite perioade de timp sau dacă datele nu sunt reale.


  Topology         Grafics       Jasic  

  Waveform         Recording